Toló-bukó ajtó

A toló-bukó ajtóval nagy felületeket tudunk nyitni. Télikert elkészítésénél, terasz beépítésénél népszerű nyílászáró a toló-bukó ajtó, ezért természetes, hogy a Partner-Doors Kft. kínálatában is számos speciális és nagyszerű műszaki megoldás megtalálható.

Mi az a toló-bukó ajtó?

A toló-bukó ajtó egy síkban mozgó szerkezet, ahol az egyik ajtószárny rögzített, míg a másik előtte eltolható. Ebből adódik, hogy az ilyen nyílászáró beépítésekor csak a teljes nyitottá vált felület fele tehető átjárhatóvá. Az eltolható nyílószárny lehetséges maximális mérete meghatározza a legnagyobb nyitható szélességet. Toló-bukó ajtók esetében számolni kell az eltolni kívánt szárny súlyával, hiszen a benne lévő üveg jelentős tömeget képez. A toló-bukó ajtó zárt állapotban biztosít nagyobb felületet.

Milyen nyitási módozatok közül választhatunk?

Alapvetően a toló-bukó ajtók esetében két működési mód közül választhatunk. A bukó-toló kivitelnél a nyílószárny a síkból való kibuktatás után egy alsó vezetésű sínpályán tolható oldalra. Az alsó megvezetés miatt egy néhány centis küszöb átlépése szükségessé válhat áthaladáskor, de fontos megjegyezni, hogy létezik megoldás, padlóba süllyesztett sínpálya esetében ugyanis úgy van kialakítva a rendszer, hogy akadálymentesített, botlásveszély sem áll fenn. A másik módozat az emelő-toló szerkezet, ahol a nyílószárnyat felemeljük, majd egy felső  vezetősínen oldalra mozgatjuk.

Toló-bukó ajtók üvegezése

Magától értetődik, hogy mind a ROPLASTO mind az ALIPLAST toló-bukó szerkezetei is rendelhetők 3 rétegű üvegezéssel. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy különösen az extra nagyméretű szerkezet esetén a üvegezés extrém ajtószárny súlyokat eredményezhetnek. Ezért szükséges, hogy mérnöki precizitással legyenek megtervezve ezen szerkezetek, hogy működésük hosszútávon is probléma mentes legyen. Az extrém méretek általában a műanyagprofiloknál jelentenek gondot, hiszen a stabilitásuk nem teszi lehetővé az extra nagy méretek gyártását.

A méret a lényeg? Mekkora lehet a maximális nyílófelület?

A modern építészet szívesen törekszik minél nagyobb üvegfelületek elérésére, ezért a gyártók is törekednek ennek a megvalósítására.

Sok beruházó, sajnálatos módon nem veszi figyelembe az árban megcélzott  termékkör fizikai korlátait és így csak a vásárláskor szembesül azzal, hogy a  terveken megálmodott gyönyörű építészeti megoldásokat, csak  jóval magasabb műszaki színvonalú nyílászárókkal, az elképzeltnél jóval drágábban  lehet megvalósítani.

Az ilyen csalódások megelőzése érdekében már a tervezés fázisában ajánlatos kiválasztani a beépítendő nyílászárók típusait. Ha úgy látjuk, hogy a megvalósítás magasabb költségeket jelent, mint amennyit rászánnánk, akkor itt még van mód a terv módosítására. Sokszor  elegendő pár centiméterrel kisebbre venni egy-egy nyílászárót és máris mértékadó árbeli különbségek adódhatnak.

A legrosszabb, amit elkövethetünk, ha egy magas műszaki követelményt támasztó  beépítést, megpróbálunk “olcsóbban”, oda nem illő, gyenge minőségű termékkel  megoldani.

Működtetés

A nagyméretű nyílászárók minőségét a könnyű  működtetés jellemzi leginkább, hiszen gyakran 150-200 kg-os szerkezeteket kell mozgatnunk. Ezeket gyermekeinknek is tudni kell kezelniük, balesetveszély nélkül.  Lényeges, hogy lehetőleg egy kézzel tudjuk működtetni azokat, hogy az áthaladás  könnyű és egyszerű legyen.

Kérje ingyenes árajánlatunkat

Név*

Email cím*

Telefonszám*

Kérem válasszon terméket,szolgáltatást amire kéri az árajánlatot*
Műanyag nyílászáró
Télikert, terasz vagy erkély beépítés
Bejárati ajtó
Egyéb (üzenetben kifejtem)

Színe*:

Oldalak száma (csak télikertnél*):

Kép feltöltése (maximum 25 MB, png, jpg, jpeg vagy bmp lehet)*:Üzenet / Kérjük részletezze, hogy mire kéri az árajánlatot és adja meg a méreteket!

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

tolo-buko ajto
toló-bukó ajtó