Harmonika ajtó

Ahhoz, hogy a lehető legnagyobbat tudjunk nyitni egy télikertben, harmonika ajtó a legjobb választás. Télikert elkészítésénél, terasz beépítésénél népszerű nyílászáró. Ezért természetes, hogy a Partner-Doors Kft.  kínálatában is számos speciális és nagyszerű műszaki megoldás megtalálható.

Mi az a harmonika ajtó?

A harmonika ajtók a térben befelé vagy kifelé nyíló szerkezetek, ahol az ajtószárnyakat egymásra hajtva az ajtónyílás szélére kerülnek. Így a nyílás szabaddá és teljes szélességében átjárhatóvá válik. Hátránya a harmonika ajtóknak, hogy az egymásra került ajtószárnyak részére szabadon hagyott helyet kell biztosítani. Harmonika ajtóval akár 14 m felület is elérhető, például egy medence mellett, vagy wellness részleg esetében.

kültéri Harmonika ajtó esetében Milyen nyitási módozatok közül választhatunk?

A harmonika ajtók esetén a kifelé vagy befelé való harmonika nyitás között kell választanunk. A döntési szempontokat illetően kérdezze építészét, vagy keressen fel minket, mérnökeink készséggel állnak a rendelkezésükre. Bár a harmonika ajtószárnyak számát többnyire meghatározza, hogy mekkora a felület szélessége amelyet nyithatóvá szeretnénk tenni. Ennek ellenére lehetőség van az egyes ajtószárnyak szélességének változtatásával változtatni a szárnyak számát. Erre akkor lehet szükség, ha akarunk egy  önmagában is (normál egyszárnyú ajtóként) nyitható szárnyat a harmonika ajtó szerkezetbe. Ez így elsőre bizonyára bonyolultnak hangzik, de kollégáink a hét minden napján rendelkezésükre állnak, kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Harmonika ajtók üvegezése

Magától értetődik, hogy mind a ROPLASTO mind az ALIPLAST toló illetve harmonika szerkezetei is rendelhetők 3 rétegű üvegezéssel. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy különösen az extra nagyméretű szerkezet esetén az üvegezés extrém ajtószárny súlyokat eredményezhetnek. Ezért szükséges, hogy mérnöki precizitással legyenek megtervezve ezen szerkezetek, hogy működésük hosszútávon is probléma mentes legyen. Az extrém méretek általában a műanyagprofiloknál jelentenek gondot, hiszen a stabilitásuk nem teszi lehetővé az extra nagy méretek gyártását.

A nagyobb a jobb? Mekkora lehet a maximális nyílófelület?

A modern építészet szívesen törekszik minél nagyobb üvegfelületek elérésére, ezért a gyártók is törekednek ennek a megvalósítására.

Sok beruházó, sajnálatos módon nem veszi figyelembe az árban megcélzott  termékkör fizikai korlátait és így csak a vásárláskor szembesül azzal, hogy a  terveken megálmodott gyönyörű építészeti megoldásokat, csak  jóval magasabb műszaki színvonalú nyílászárókkal, az elképzeltnél jóval drágábban  lehet megvalósítani.

A kültéri hőszigetelt harmonika ajtó nyitásfelülete miatt az áthidaló nagyon fontos, főleg ha télikertnél a tetőt is kell tartania, nem lehet behajlás, mert nem működik.

Az ilyen csalódások megelőzése érdekében már a tervezés fázisában ajánlatos kiválasztani a beépítendő nyílászárók típusait. Ha úgy látjuk, hogy a megvalósítás magasabb költségeket jelent, mint amennyit rászánnánk, akkor itt még van mód a terv módosítására. Sokszor elegendő pár centiméterrel kisebbre venni egy-egy nyílászárót és máris mértékadó árbeli különbségek adódhatnak.

A legrosszabb, amit elkövethetünk, ha egy magas műszaki követelményt támasztó  beépítést, megpróbálunk “olcsóbban”, oda nem illő, gyenge minőségű termékkel megoldani.

Működtetés

A nagyméretű nyílászárók minőségét a könnyű  működtetés jellemzi leginkább, hiszen gyakran 150-200 kg-os szerkezeteket kell mozgatnunk. Ezeket gyermekeinknek is tudni kell kezelniük, balesetveszély nélkül. Lényeges, hogy lehetőleg egy kézzel tudjuk működtetni azokat, hogy az áthaladás  könnyű és egyszerű legyen. Különösen a harmonika ajtók esetében jelenthet  gondot a nem kellő körültekintéssel megtervezett nyílászáró, Télikert. 

   Kérje ingyenes árajánlatunkat

Név*

Email cím*

Telefonszám*

Kérem válasszon terméket,szolgáltatást amire kéri az árajánlatot*
Műanyag nyílászáró
Télikert, terasz vagy erkély beépítés
Bejárati ajtó
Egyéb (üzenetben kifejtem)

Színe*:

Oldalak száma (csak télikertnél*):

Kép feltöltése (maximum 25 MB, png, jpg, jpeg vagy bmp lehet)*:Üzenet / Kérjük részletezze, hogy mire kéri az árajánlatot és adja meg a méreteket!

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

harmonika ajto
harmonika ajtó